Društvo

Poznati rezultati Konkursa za kulturno nasleđe za 2020. godinu u četiri oblasti

Rezultati Konkursa za kulturno nasleđe Ministarstva kulture i informisanja za 2020. godinu u četiri oblasti objavljeni su na sajtu Ministarstva kulture i informisanja, na stranici Konkursi. Reč je o konkursima u sledećim oblastima: 1) nepokretno kulturno nasleđe; 2) arheološko nasleđe; 3) stara i retka bibliotečka građa i 4) bibliotečko-informaciona delatnost.

Odlukama konkursnih komisija, na pomenuta četiri konkursa podržano je 137 projekata, u  ukupnom iznosu od 225.695.000 dinara. Planirano je da do kraja tekuće nedelje budu poznati i objavljeni rezultati konkursa za preostale  tri oblasti zaštite kulturnog nasleđa: arhivsku građu, muzejsko i nematerijalno nasleđe. 

Podsećamo da je svih sedam konkursa raspisano  21. decembra 2019. godine, ali da je zbog vanrednog stanja usled pandemije virusa Kovid-19 prolongiran čitav postupak. 

Ministarstvo kulture i informisanja izražava veliko zadovoljstvo činjenicom da su svi konkursi za finansiranje ili sufinansiranje projekata u ovoj oblasti za 2020. godinu podržani u predviđenim iznosima, bez umanjenja, što će u uslovima korigovanog ukupnog budžeta Ministarstva biti značajna podrška mnogim ustanovama, institucijama i pojedincima koji se bave zaštitom kulturnog nasleđa.

 

  

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!