Finansijske usluge

Poznati pobednici Evropskog kviza novca

Ana Mandić, učenica OŠ „Duško Radović“ iz Beograda, i Simeon Čonjagić, učenik Srednje ekonomske škole „Stana Milanović“ iz Šapca, pobednici su Evropskog kviza novca, održanog 17. marta u organizaciji Udruženja banaka Srbije.

Uprkos tome što je održan drugog dana od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, Kviz je uspešno realizovan zahvaljujući tome što se odvija putem digitalne platforme Kahoot! U takmičenju je, preko svojih uređaja od kuće, učestvovalo više od 200 učenika osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola iz cele Srbije.

„Čestitamo svim učenicima i nastavnicima na učešću u Kvizu i ostvarenom rezultatu! Iako je na snazi vanredna situacija u Srbiji, ovo takmičenje, kao i broj prijavljenih učesnika, pokazuju da smo mlade u Srbiji uspeli da zainteresujemo za finansije“, rekao je Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja. „U tom smislu nastavićemo sa aktivnostima finansijske edukacije i finansijskog opismenjavanja ne samo mladih, već i ostalih ciljnih grupa“.

Učenici koji su osvojili prvo i drugo mesto plasirali su se u evropsko finale kviza i imaće priliku da se krajem aprila, takođe putem interneta, nadmeću sa đacima iz ostatka Evrope za vrednu novčanu nagradu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!