Agro svet

Potvrđeno - “Victoria Group” preuzima holandska firma

Komisija za zaštitu konkurenicije dala je saglasnost da firma Archer Daniels Midland Europe iz Holandije (ADM) postane vlasnik beogradske Viktorija grupe i njenog zavisnog društva bečejskog Sojaproteina.

U dokumentu objavljenom na sajtu Komisije navodi se da je ADM grupa prijavila je da je u 2020. godini ostvarila oko 52.691 miliona evra prihoda u svetu, a da u Srbiji nema registrovanih firmi.

MK Grupa, Milija Babović i firma Apsara limited, prodali su 100 posto “Victoria Group”, a posredno je prodato i 89,2 posto bečejskog Sojaproteina. MK Grupa pre prodaje posedovala je 67 odsto “Victoria Group”, dok su ostatak popola imali Milija Babović i Apsara.

Kompanija Sojaprotein, koja je preko prodaje svojih proizvoda prisutna u 65 država, pred prodaju je bila u vlasništvu “Victoria Group” sa 89,2 posto udela, dok je ostatak u vlasništvu Sliderule Trading Limited sa Kipra, prenosi B92.

“Victoria Group” sa Sojaproteinom u 2020. godini ostvarila je 139,8 miliona evra prihoda u svetu, a na tržištu Srbije ostvareno je 46,1 milion evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!