Svet građevinarstva-nekretnina

Potpisan ugovor o izgradnji auto-puta Preljina-Požega

Komercijalni ugovor o izgradnji 30,9 kilometara auto-puta od Preljine do Požege, na drumskom Koridoru 11 kroz Srbiju, potpisan je u Budimpešti, saopštio je kabinet ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović.

Ugovor obuhvata projektovanje i izvođenje radova na izgradnji 30,9 kilometara autoputa od Preljine do Požege, "u punom profilu", pri čemu skoro trećinu trase buduće saobraćajnice čine tuneli i mostovi.

Ugovor od 450 miliona evra su na sastanku šefova vlada Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope potpisali Mihajlović, potpredsednik kineske "Čajna komjunikejšens konstrakšen kompani" (CCCC) Suen Ciju, i vršilac dužnosti generalnog direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Novi auto-put ima veliki značaj je na trasi Koridora 11 koji spaja Srbiju s Crnom Gorom, i biće deo budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, piše u saopštenju.

Dodaje se da je potpisivanje komercijalnog ugovora o izgradnji te saobraćajnice nastavak aktivnosti započetih na Forumu "Pojas i put" maja ove godine, u Pekingu. Tada je potpisan Memorandum Srbije i kompanije CCCC o razumevanju, radi uspostavljanja saradnje na realizaciji projekta "Beograd-južni Jadran", deonica Preljina-Požega i Požega-Boljare, ukupne dužine 140 kilometara.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!