Projekti

Poštujmo različitosti-2021

I ove godine, već tradicionalno, Casa Forte je 27.januara 2021 godine organizovala književno veče pod sloganom "Poštujmo različitosti", ovog puta ONLINE, putem ZOOM aplikacije.

Učesnike i paneliste je u ime organizatora pozdravila Biljana Lazarević i istakla da poštovanje različitosti predstavlja iskorak u ličnom razvoju, a u poslovnom smislu osnovu za razvoj biznisa. Ideja večeri je spoj kulture i biznisa, ali i povezivanje nauke i privrede, sve u duhu Svetog Save-deljenjem znanja i sloge.

Učesnicima se prvo obratila Elizabeta Stanimirov-Life Quality Advisor, odnosno savetnik za kvalitet života koji pomaže svojim klijentima da reše najrazličitije lične i poslovne probleme i autor je knjige "Kako sam spasila svet".

Njena knjiga predstavlja kombinaciju autobiografije i motivacionog štiva, namenjenog svima koji su u nekom periodu svog života bili u poziciji da se bore, često i protiv vetrenjača, ali i da na kraju pobede.

Elizabeta je u svom obraćanju učesnicima ispričala kako je ideja za njenu knjiga nastala iz jednog tužnog dogadjaja, a knjiga se transformisala u afirmativne priče. Knjiga je nastala tokom vanrednog stanja usled pandemije Covid-19.

Sledeći panelista bio je Dr.Dragan  Lončar,  redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu na predmetima Strategijski menadžment i Menadžment projekata na osnovnim studijama, Poslovna strategija  i Poslovna analiza i biznis plan na master studijama i Metodologija naučnog istraživanja na doktorskim studijama, Prodekan Ekonomskog fakulteta od 2012. godine, autor ili koautor većeg broja naučnih i stručnih radova, kao i značajnog broja saopštenja na međunarodnim i domaćim naučnim konferencijama. Radio je kao konsultant na projektima većeg broja domaćih i inostranih kompanija i institucija. Njegova oblasti ekspertize su strateško planiranje, upravljanje projektima, korporativne finansije i zaštita konkurencije.

U svojoj knjizi "Inercija zabluda, najčešće greške menadžera", autor predstavlja čitaocima greške, zablude i predrasude menadžera koje su podeljene u 30 grupa prema ključnim rečima. Čitaoci će shvatiti da se unutar svake grupe nalazi više menadžerskih grešaka, direktno ili indirektno relevantnih za naslov konkretne grupe. Svaka grupa grešaka je elaborirana u „trokoraku“. Prvo se opisuje realna studija slučaja koja uvodi čitaoca u realni poslovni kontekst u kojem se čini greška. Ovaj primer je podloga za diskusiju koja osvetljava različite nijanse ispoljavanja te grupe grešaka. Na kraju se koncizno sumiraju saveti za menadžere.

Dragan je istakao tokom izlaganja da je pisao jednostastavnim, ali ne trivijalnim jezikom.

I ova knjiga je nastala u Covid-19 okruženju, a autor ističe da je tada dobio vreme da struktuira svoje misli.

"Last but not least" , Slavimir Stojanović Futro dizajner, vizuelni umetnik i pisac. Njegovi radovi se nalaze u Muzeju reklame i plakata u Hamburgu, Muzeju plakata u Varšavi i Centru Pompidu u Parizu. Nedavno je uvršten u Tašenovu Istoriju grafičkog dizajna. Autor je serijala dečijih ilustrovanih knjiga Avanture Singi Lumbe, kao i autobiografskog romana Devet u kom kaže:

"..čovek treba da radi ono što mu najlakše  ide sve dok mu to ne postane teško. A onda mora da nastavi da radi to isto sve dok mu ponovo ne postane lako. I tako u krug. Ceo život."

Naširoko poznati Futro je kazao da je njegova knjiga Devet protkana poštovanjem različitosti na porodičnom, poslovnom, životnom nivou.

Od učesnika je veoma brzo stigao izuzetno pozitivan feed-back apostrofiran na ideju i  organizaciju virtualne književne večeri, kao i porudžbine za knjige autora.

Izdvajamo neka zapažanja:

Ivana Pelešić, Srbija, Coach: "Hvala na divnoj promociji knjiga".

Bojana Dukić, Šef finansija, Švedska:  “Želim da Vam se zahvalim za priliku da prisustvujem ovoj virtualnoj književnoj večeri. Sve tri knjige su ostavile izazovan utisak na mene i mnogo se radujem da njihov sadržaj upotpuni moj rad i moje dosadašnje iskustvo".

Lidija Nikolić, Inmold, Požega : “Zanimljivo, drugačije, odličan dogadjaj i autori”.

Jelena Filipović, Akvapan, Čačak: "Autori su sve su rekli, a ostali interesantni. Dobra bi bila akcija 3 za 2 knjige, kupi 2, a treću dobiješ na poklon".

Lidija Barjaktarević, Univerzitet Singidunum: "Odlično organizovan dogadjaj, panelisti su poštovali vremenski raspored. Pohvalno je što ste dogovorili popust za učesnike panela".

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!