Najava

Poslovni susreti srpskih i slovenačkih privrednika 1. februara u Ljubljani

Povodom četvrtog zajedničkog sastanka vlada Republike Slovenije i Republike Srbije, koji će biti održan 1. februara 2018. godine u Ljubljani, planirani su i sektorski poslovni susreti slovenačkih i srpskih privrednika sa pratećim B2B razgovorima, najavljeno je iz Slovenačkog poslovnog kluba.

Na poslovnom forumu govoriće premijeri Slovenije i Srbije Miro Cerar i Ana Brnabić, dok će na njemu uzeti učešće i ministri obe strane. Nakon uvodnog obraćanja predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Boštjana Gorjupa i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, biće održano pet zasebnih panel diskusija.

Teme panela biće digitalizacija ekonomije i države, životna sredina (identifikacija, priprema i učešće u ekološkim projektima u Srbiji, prenos iskustva), turizam (identifikacija i dizajn turističkih proizvoda), startap okruženje (mogućnosti integracije, zajednički projekti i prenos iskustava), i električna i metalska industrija (uključujući i odbrambenu industriju).

Nakon razmene mišljenja i predloga na panel diskusijama uslediće direktni bilateralni sastanci (B2B), po unapred definisanom rasporedu.

Više informacija o ovom događaju, kao i spisak slovenačkih kompanija koje su se prijavile do 28. decembra 2017. godine i koji se redovno ažurira, nalazi se na sajtu Gospodarske zbornice Slovenije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!