Najava

PoslovnI forum Srbija-Slovenija

Privredna komora Srbije u saradnji sa Gospodarskom zbornicom Slovenije organizuje Poslovni forum Slovenija – Srbija koji će se održati u Ljubljani, u četvrtak 1. februara 2018. godine, sa početkom u 13:30 časova.

Forum se održava na marginama četvrte zajedničke sednice vlada Republike Slovenije i Srbije, uz učešće privrednika, a na njemu će govoriti i premijeri obe zemlje, Miro Cerar i Ana Brnabić, saopštila je PKS.

Kako je navedeno u saopštenju, u sastavu srpske delegacije na Poslovnom forumu nalazi se 115 predstavnika domaće privrede iz istaknutih kompanija poput MK Grupa, ComTrade, Nectar, Trayal, Proizvodnja Mile Dragić, Krušik, PPT Namenska Trstenik, Aerodrom Nikola Tesla, Naučno tehnološki park, Coface Srbija, Kemis, Amiga, Tigar AD, DunavNet, NLB banka, Digital Worx, Enetel...

U toku trajanja foruma biće održane i prateće panel diskusije iz oblasti koje su izazvale najveće interesovanje privrednika dve zemlje: digitalizacija ekonomije i države, zaštita životne sredine (identifikacija, priprema i učešće u ekološkim projektima u Srbiji, prenos iskustva), turizam (identifikacija i dizajn turističkih proizvoda), start-ap okruženje (mogućnosti integracije, zajednički projekti i prenos iskustva), električna i metalska industrija (uključujući i odbrambenu industriju).

Na panel diskusijama, kako se dodaje, učestvovaće i resorni ministri obe vlade. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!