Žensko preduzetništvo

Poslovna žena godine - Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma

Danka Selić, generalna direktorka DP Beogradski sajam, dobitnica je Godišnje nagrade "Poslovna žena godine" za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini.

 

“Ovo je i timska nagrada, nagrada čitavog kolektiva koji je učestvovao u ostvarivanju ovih rezultata” navodi se u saopštenju.

DP Beogradski sajam dobitnik je "Povelje", kojom žiri Privredne komore Srbije za dodelu godišnje nagrade visoko vrednuje kompaniju povodom njene jubilarne godišnjice i značajnih poslovnih poduhvata.

Ukupni ekonomski efekti poslovanja kompanije u 2016. godini, procenjeni su na blizu 13 milijardi dinara vrednosti prodate robe i usluga i na četiri milijarde dinara bruto dodate vrednosti.

Time je obezbeđeno i oko 2,5 milijarde dinara ukupnih poreskih prihoda. Iako ima samo 180 zaposlenih, Beogradski sajam je angažovao više od 1700 "kompletnih" radnih mesta, oko 10 posto više nego prethodne godine.

Procenjeno je da su samo priredbe Beogradskog sajma privukle u Beograd i njegove hotele više od 48 hiljada stranih i gotovo 20 hiljada domaćih gostiju, koji zajedno ostvare potrošnju od oko jedne milijarde dinara.

Visoko ceneći želju privrednika i Privredne komore Srbije da ukažu na najuspešnije i primerne na privrednoj mapi Srbije, Beogradski sajam zahvaljuje svima koji su prepoznali uloženi trud i ostvarene rezultate koji su do ovakvih uglednih priznanja i doveli.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!