Industrija

“Porše” planira da otvori svoj centar u Hrvatskoj

Jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača automobila, nemački “Porše” planira da na automotodrumu Grobnik otvori svoj "On Track“ centar za Evropu.

“Grobnik i Platak, lokalitete u Rijeci kao i Opatiji, posetila je brojna delegacija “Poršea”. Prvenstveno je tu reč o njegovim čelnicima iz ogranka za centralnu i istočnu Evropu. U njihovom društvu bili su i direktori, menadžeri i rukovodioci iz Zagreba”, rekao je Vladimir Vujnović, portparol Automotodroma, piše Novi list.

Koliko god mogući dolazak “Poršea” jako je zagolicao maštu poklonika automobilizma, ali i svih drugih građana čija je želja da taj sportski objekat konačno "prodiše punim plućima“ od čega bi koristi imala šira zajednica, na Grobniku je i bez slavnih Nemaca neverovatno – prometno, prenosi B92.

“Zahvaljujući novom asfaltu sve je više zainteresovanih poslovnih partnera iz Italije, Austrije, Nemačke, Švajcarske koji žele da rezervišu stazu za svoje potrebe u 2019. i 2020. godini. Pista i prateći sadržaji su praktično rasprodati za sve vikende 2019. godine, a odlična je situacija i sa rezervacijama za 2020. godinu”, naglašava Robert Žiković, zadužen za dogovaranje termina korišćenja Automotodroma.

Za korišćenje kapaciteta "Grobnika“ zainteresovane su najuglednije svetske kompanije, koje se bave proizvodnjom automobila, kao i komponenti namenjenih automobilizmu. Konkretno, svoje su upite za detaljnije razgovore uputili BMW, Mercedes, KTM, Akrapovič, Rimac i Pirelli.

Za sada su najdalje otišli u “Poršeu”, a sklopi li se s njima ugovor, moraće da dođe do eliminisanja nekih drugih automobilskih giganata, jer konkurencija je u ovom slučaju ogromna.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!