Industrija

“Porsche” kupio 10 odsto udela u kompaniji “Rimac Automobili”

Jedan od najpoznatijih proizvođača automobila “Porsche” spreman je da uloži u kompaniju “Rimac Automobili” i sestrinsku kompaniju “Greyp Bikes”.

Prema izvorima iz “Porschea”, nemačka kompanija kupiće manjinski udeo od 10 odsto, prenosi Seebiz. 

Cilj ovog partnerstva je da hrvatska kompanija postane vodeći dobavljač tehnoloških rešenja za tržište električnih automobila visokih performansi i proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila.

"Za manje od jedne decenije sakupili smo značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi i baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sistema, kao i drugih ključnih automobilskih sistema. Naši automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju super-sportskog automobila", poručuje se u saopštenju.

Iz kompanije “Rimac Automobili” ističu da je razvojna saradnja sa “Porsche AG” važan korak za strateški plan kako bi kompanija postala značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila.

"Rimac je impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svetu elektromobilizma", kaže Lutz Meschke, zamenik predsednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za finansije i IT u “Porsche”-u i dodaje da u “Porsche”-u smatraju kako su ideje i pristup “Rimac Automobila” izuzetno obećavajući, zbog čega se nadaju da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za blisku saradnju. Ulaganje kompanije “Porsche AG”, uz ulaganje kompanije “Camel Group” u septembru 2017. godine, zaključuje drugu rundu investicija, za kompanije “Rimac Automobili” i “Greyp Bikes”.

Osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih kompanija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!