Propisi

Poreska objavila 100 najvećih dužnika

Kompanija "Mera invest" sa sedištem na Kipru duguje na ime neplaćenog poreza više od milijardu dinara. Ta kompanija je na prvom mestu liste 100 najvećih dužnika, koji je objavila Poreska uprava.

Na drugom mestu nalazi se "Magma prom" iz Šapca, koji duguje državi 990 miliona dinara u vlasništvu Milana Trnavčevića, treće mesto zauzima "Dunav grupa agregati" sa 787 miliona dinara biznismena Dušana Borovice, zatim "Termol" iz Beograda sa 772 miliona, a na petom mestu je "Prodeksim" iz glavnog grada - 726 miliona.

Među prvih deset najvećih dužnika je i kompanija "Zekstra grupa", biznismena Dragana Đurića. Poreska uprava objavila je i spisak pravnih lica (394) dužnika u stečaju, kao i onih kojima je oduzet PIB. Najveći dužnik među pravnim licima kojima je privremeno oduzet PIB je "Epolon IBR" iz Petrovaradina koji duguje 981 milion dinara, drugi je Slobex oil iz Buštranja sa dugom od 946 miliona dinara, a sledi "Hadži invest" iz Beograda sa 902 miliona duga državi, prenose Novosti.

Na četvrtom mestu dužnika pravnih lica kojima je privremno oduzet PIB je "Srbija-turist" iz Niške Banje, koji duguje 655 miliona dinara, a peti je Privredno društvo za izdavaštvo, trgovinu, turizam, saobraćaj i usluge "AMS S Poslovni sistem" iz Beograda sa 612 miliona dinara.

Na ovom spisku je 406 pravnih lica, a prema podacima na dan 30. novembar. Na listi najvećih dužnika u stečaju kojih na listi ima ukupno 801, najveći dug ima “Beobanka” iz Beograda sa dugom od 33,1 milijardu dinara, “Invest banka” iz Beograda, 24, 8 milijardi, “Astra banka” sa 20,6 milijardi, “Beogradska banka” 17,8 milijardi.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!