Svet građevinarstva-nekretnina

Položen kamen temeljac za hotel "Mona Plaza" u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vlasnici kompanije "Mona" položili su u Beogradu kamen temeljac za izgradnju novog hotela – "Mona Plaza", investiciju vrednu 30 miliona evra. Vučić je naveo da treba pokazati poštovanje prema ljudima, koji rade i koji investiraju u razvoj Srbije.

Novi hotel nalaziće se na Dorćolu, a polaganju kamena temeljca prisustvovali su, pored predsednika i gradonačelnika, ministri Rasim LJajić i Mladen Šarčević, kao i građani tog dela Beograda.

"Mona Plaza" prostiraće se na oko 20.000 kvadrata, imaće 152 sobe i apartmane, parking, banket salu, fitnes centar, dva restorana, a biće izgrađena po savremenim standardima. Posao u hotelu "Mona Plaza", prema najavama, naći će 200 ljudi.

Kompanija "Mona" proizvodi žensku i mušku odeću od kože i tekstila, kao i širok asortiman kožnih aksesoara, a ulaganje u turizam započela je 2011. godine. Tada je osnovana "Mona hotel menadžment" u čijem su vlasništvu hoteli "Mona Zlatibor" na istoimenoj planini, hotel "Javor" u Kušićima i hotel "Argo" u Beogradu.

 “Srbija je danas stabilna zemlja, u koju svi dolaze i kompanija "Mona" je ovaj prepoznala ovaj trenutak za realizaciju investicije vredne 30 miliona evra – izgradnje hotela na Dorćolu, koji će biti novo obeležje tog dela grada i doprineti razvoju celog Beograda”, poručio je predsednik Upravnog odbora "Mona hotel menadžmenta" Tomislav Momirović.

Momirović je, na svečanosti polaganja kamena temeljca kojim je obeležen početak gradnje hotela "Mona Plaza", rekao da je to najveća investicija "Mone" od osnivanja 1989. godine."Ovo je trenutak koji smo prepoznali, a pored našeg, mnogo se hotela gradi u Beogradu. Srbija je danas zemlja u koju svi dolaze i to je razlog zašto smo ovaj trenutak izabrali za ovu veliku investiciju", rekao je on.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da Grad ove godine očekuje prihod od 800 miliona evra od turizma.

Kako je rekao, u Beogradu je početkom 2014. godine bilo 67 hotela, a danas ih je 94, dok se očekuje otvaranja "Hiltona", "W" i drugih hotela.

Ti podaci, kaže, pokazuju da Srbija i Beograd postaju stabilno i atraktivno mesto za investicije, ali i atraktivna turistička destinacija. Mali je dodao da je u prvih devet meseci zabeleženo 1,6 miliona noćenja u gradu, što je rast od 23 odsto u odnosu na isti period prošle godine, ako i da je u tom periodu bilo 20 odsto više stranih turista.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!