Najava

Počinje nova škola ekonomskog novinarstva Nove ekonomije. Prijavite se!

Ekonomski portal i mesečnik Nova ekonomija poziva studente i mlade novinare da se prijave za besplatnu školu ekonomskog novinarstva koja će se održati tokom marta.

Uz vrhunske predavače, istaknute stručnjake u svojim oblastima, polaznici prve generacije škole Nove ekonomije prošle godine su lako naučili kako da razumeju ključne elemente državnog budžeta, bilansa preduzeća i poreske politike Srbije, a ovog puta je lista predavača dodatno ojačana.

U Srbiji postoji veliki nedostatak dobrih ekonomskih novinara za kojima svaki dan raste potražnja, ne samo u medijima već i u drugim industrijama, a naša škola će vam pomoći da i vi postanete jedan od njih.

Uspešne i nagrađivane kolege novinari će vam pokazati gde da tražite podatke za svoje priče i kako da ne podlegnete uobičajenim metodama medijskih manipulacija kojima smo svaki dan izloženi.

Demistifikovaćemo “teške” ekonomske teme, a uz insajdere iz privrede, državne uprave i regulatornih organa, na jednostavan način ćete naučiti kako Vlada Srbije svake godine planira potrošnju javnog novca, osnove poreskog sistema i finansijskih izveštaja preduzeća.

Škola će biti organizovana u dva trodnevna bloka od 21. do 23. marta i od 28. do 30. marta, u Beogradu. Troškove puta i smeštaja za polaznike van Beograda pokriva Nova ekonomija.

Zainteresovani kandidati treba da pošalju kratak CV sa kontakt podacima do 29. februara na mejl dragana.belanovic@big.co.rs. Broj mesta je ograničen na 15.

Škola ekonomskog novinarstva sprovodi se uz finansijsku podršku Evropske unije, kao deo projekta „Domino efekat – borba protiv laznih vesti u oblasti ekonomije”.

PROGRAM ŠKOLE EKONOMSKOG NOVINARSTVA

Četvrtak 21. 3. 2024.

Čitanje i razumevanje završnog računa preduzeća

Petak 22. 3. 2024.

Čitanje i razumevanje državnog budžeta 1

Subota 23. 3. 2024.

Fact – checking u ekonomskom novinarstvu i oblici medijskih manipulacija

Četvrtak 28. 3. 2024.

Porezi i poreska politika

Petak 29. 3. 2024.

Čitanje i razumevanje državnog budžeta 2

Subota 30. 3. 2024.

Otvorene baze – nepresušan izvor tema i podataka (APR, ACAS, NBS, Uprava za javne nabavke, itd). Kako se koriste ovi podaci?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!