Društvo

Počinje “Exit” festival

Ovogodišnje izdanje "Exit" festivala nadmašiće sva prethodna po brojnim parametrima, a već sad je izvesno i da će biti oboren rekord broja turista, jer ih u Novi Sad dolazi više od 60.000 iz oko 90 zemalja sveta.

Festival svoje kapije otvara danas, uz pravi spektakl na glavnoj bini, a u čast titule Omladinske prestonice Evrope prvi dan festivala nosi naziv "OPENS Day".

"Exit" će otvoriti rok giganti "The Cure", čiji celovečernji koncert počinje u 20.30 časova, a tokom četiri dana na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće gotovo 1.000 umetnika iz celog sveta.

Nakon tradicionalne ceremonije otvaranja uz vatromet, belgijski di-džej Lost Frequencies preuzeće komandu nad glavnom binom i prirediće provod bogat planetarno popularnim numerama, a njemu će se pridružiti ruski dvojac "Filatov & Karas", te Belgijanci "Two Pauz".

"Mts Dance Arena" ugostiće Šarlot De Vit, Moniku Krus i Iliju Đokovića, a veliko finale i zatvaranje Arene toga dana povereno je Karlu Koksu i Maseu Pleksu, koji će između svojih samostalnih nastupa prirediti i udaran b2b set koji se retko viđa u svetskim okvirima.

Do kraja nedelje posetioce "Exit" festivala očekuju i nastupi heroja nekoliko generacija, ali i vodećih svetskih zvezda raznih muzičkih žanrova.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!