Svet građevinarstva-nekretnina

Počele pripreme za izgradnju mosta na Dunavu u okviru Fruškogorskog koridora

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, obišao je radove na montaži pomoćnog mosta, koji će služiti za potrebe izvođenja radova na konstrukciji glavnog mosta preko Dunava u okviru Fruškogorskog koridora.

Tom prilikom ministar je poručio da Fruškogorski koridor kao  jedan od ključnih razvojnih projekata za našu zemlju, i da je to jedan od dva mosta koji gradimo na teritoriji grada Novog Sada. Upravo će izgradnja ovog mosta kao i izgradnja Obilaznice oko Novog Sada promeniti perspektivu i učiniti da ovaj grad postane moderniji i moćniji.

“Ponosan sam što u uslovima energetske krize, i uprkos aktuelnoj situaciji u Evropi,  ostajemo posvećeni realizaciji svih započetih investicija, a trenutno gradimo 10 auto-puteva, od kojih je jedan i “Fruškogorski koridor” u čijem sklopu se između ostalog nalazi i izgradnja budućeg najvećeg tunela u Srbiji”, izjavio je ministar Momirović.

Sa ministrom Momirovićem radove na Fruškogorskom koridoru obišao je i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, koji je istakao: „Radovi su intenzivirani, i trenutno se izvode na dva ključna objekta na ovom projektu, a to je most preko Dunava u dužini od preko 1650 m., kao i na tunelu Iriški venac čija će dužina iznositi preko 3,5 km.".

Fruškogorski koridor, u dužini od 48 km. povezaće Novi Sad, Irig i Rumu i nastaviće se autoputem Ruma-Šabac. Trasa koridora je podeljena na četiri deonice i to: deonica 1 (Žeželjev most - petlja za E-75 – Paragovo), deonica 2 (Paragovo - početak obilaznice Rume), deonica 3 (petlja ''Kać'' - petlja za E-75) i deonica 4 (početak Obilaznice Rume - petlja za E-70).

Foto: kredit MGSI Đ.K.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!