Digitalni marketing

Počela prodaje digitalnih proizvoda domaćih programera u prodavnici „Google Play Store“

Narodna banka Srbije je pozdravila početak pružanja usluge „Google Merchant Account“ u Srbiji, koji omogućava da krene prodaja digitalnih proizvoda domaćih programera u prodavnici "Google Play Store".

Uvođenjem ove usluge za našu zemlju, domaćim programerima omogućeno je da se na „Google Play Store“ platformi registruju kao „Trgovci“, tj. da otvore „Google Merchant Account“ putem koga bi na navedenoj platformi prodavali svoje digitalne proizvode i aplikacije, kao i određene dodatne sadržaje u okviru tih aplikacija (npr. dodatke za igrice i sl.).

„Podsećamo da je Narodna banka Srbije sa svoje strane značajno doprinela uvođenju navedene usluge, time što je po obraćanju zastupnika kompanije „Google“ odmah razmotrila platni aspekt ovog poslovnog modela i pronašla odgovarajuće rešenje za prenos novčanih sredstava između kupaca i prodavaca na platformi koje je u skladu s propisima Republike Srbije i ustaljenim modelom poslovanja kompanije „Google“ od koje je jedino zavisio početak omogućavanja tih usluga. Na taj način i u skladu i s drugim aktivnostima, Narodna banka Srbije je još jednom podržala rad domaćih programera i njihov pristup svetskom tržištu, kao i razvoj IT sektora u našoj zemlji u celini“, saopštava NBS.

„Imajući navedeno u vidu, pozivamo domaće programere i IT zajednicu da putem „Google Play Store“ platforme ponude svoje proizvode i ostvare profitabilan pristup svetskom tržištu digitalnih sadržaja“, navodi se u saopštenju NBS.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!