Industrija

“Pfizer” planira da smanji broj zaposlenih

Američki proizvođač lekova “Pfizer Inc” planira globalno da smanji broj zaposlenih za otprilike 2 odsto kroz dobrovoljni odlazak u penziju i otpuštanja tokom ove i početkom iduće godine, radi pojednostavljivanja korporativne strukture i ukidanja nekih upravljačkih funkcija i odgovornosti.

Predstavnica “Pfizera” Sally Beatty rekla je da se pritom radi o stvaranju jednostavnijih, efikasnijih struktura, a ne o postizanju uštede troškova. 

“Pfizer” zapošljava oko 90.000 radnika širom sveta. Taj potez farmaceutskog giganta usledio je nakon što je početkom ovog meseca najavljeno da će glavni operativni direktor Alberta Bourl u januaru naslediti Iana Reada kao izvršnog direktora, prenosi Seebiz.

Takođe, kompanija je uvela nove odgovornosti za mnoge svoje vrhunske menadžere i zaposlila novog šefa digitalnog sektora.

Deonica “Pfizera” poskupela je 1,7 odsto. Kompanija trenutno ima tržišnu kapitalizaciju koja premašuje 250 milijardi dolara, a njene deonice ostvarile su u proteklih godinu dana skok cene za više od 22 odsto.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!