Agro svet

“Perutninu Ptuj” kupuje ukrajinska kompanija MHP

Ukrajinska poljoprivredno-industrijskih grupacija MHP saopštila je da kupuje kompaniju “Perutninu Ptuj” u koju će investirati kako bi podržala njen razvoj.

"Ovim širenjem MHP pravi strateški iskorak koji će povećati vrednost kompanije i ojačati njenu poziciju na globalnom tržištu, dok “Perutnina Ptuj” dobija dugoročnog, strateškog investitora", ističe se u saopštenju u kojem nije navedena cena preuzimanja slovenačkog proizvođača živine.

MHP je vodeći ukrajinski proizvođač živine koji ima prerađivačke pogone u Evropskoj Uniji (Holandija i Slovačka) i prodajne i distributivne centre na Bliskom istoku (UAE). Prodaje oko 60 odsto živinskog mesa na domaćem tržištu, a ostatak izvozi u više od 60 zemalja, prenosi N1.

Budući vlasnik “Perutnine Ptuj” se obavezao da će poboljšati kvalitet proizvoda te kompanije, s ciljem ispunjavanja najviših EU standarda.

Saradnja će, kako je saopštila MHP grupa, doneti direktnu korist lokalnim farmerima i zaposlenima u kompaniji i biće pozitivan podsticaj u industriji živine na celom Balkanu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!