Razvoj

"Paušalci umesto subvencija za novozaposlene od države na poklon dobiju dodatni porez" - Dragoljub Rajić, konsultant „Mreže za poslovnu podršku“

"Dok država poklanja stranim investitorima od 4.000-8.000 evra po zaposlenom, naše najmanje firme imaju dodatni trošak ako zaposle nekog", izjavio je u intervjuu za naš portal Dragoljub Rajić, konsultant u okviru „Mreže za poslovnu podršku“.

Do sada su paušalci, koji zaposle neko lice, imali 10 odsto uvećanje osnovice za oporezivanje (prihoda od samostalne delatnosti) po svakom tako zaposlenom, a novom Uredbom je to smanjeno na 5 odsto. Ovo je sramota za državu Srbiju i velika šteta za nezaposlene građane, jer tako nešto ne postoji nigde u Evropi, da paušalac, koji već plaća porez na zaradu zaposlenog koga zaposli, ima i uvećanje poreza na sopstveni prihod od delatnosti zato što je nekog zaposlio. To je trebalo potpuno ukinuti. To je porez na porez. Dok država poklanja stranim investitorima od 4.000-8.000 evra po zaposlenom, naše najmanje firme imaju dodatni trošak ako zaposle nekog", izjavio je u intervjuu za naš portal Dragoljub Rajić, konsultant u okviru „Mreže za poslovnu podršku“.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!