Obrazovanje i posao

Panel diskusija “VEŠTINE BUDUĆNOSTI”

Francusko-srpska privredna komora je u saradnji sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu u utorak, 10. marta 2020. godine, organizovala panel diskusiju za studente pod nazivom „Veštine budućnosti“, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu. Ovaj događaj su rečima dobrodošlice otvorile direktorka Francusko-srpske privredne komore Sanja Ivanić i rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Francusko-srpska privredna komora je prošle godine potpisala Memorandum o razumevanju sa Univerzitetom u Beogradu i u skladu sa time inicirala, u saradnji sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta, panel diskusiju za studente „Veštine budućnosti“, na kojoj su panelisti, predstavnici kompanija članica komore govorili o aktuelnim temama vezanim za zapošljavanje, veštine i umeća koja olakšavaju zapošljavanje mladih, kao i o globalnoj povezanosti i uticaju novih tehnologija na radna mesta u budućnosti.

Nakon dva panela na temu veština budućnosti sa makroekonomskog, sociološkog i tehnološkog aspekta, organizovana sa ciljem da se mladima bliže predstavi trenutno tržište rada i očekivanja u budućnosti i da im se daju smernice kako da se bolje pripreme za buduće izazove, održale su se i simulacije intervjua za posao, gde su kompanije članice Francusko-srpske privredne komore davale savete studentima na koji način da se najbolje predstave na razgovoru za posao.

 

Realizaciju ove panel diskusije podržale su kompanije : Manpower (partner ovog događaja), zatim i kompanije Adecco, Atos, Enel PS, L’Oreal, Mikroelektronika, Publicis, OTP banka kao i startapovi Between i Pet guards, pobednici Start up akcelerator-a, mentorskog programa Francusko-srpske privredne komore.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!