Društvo

Pala dva zida na gradilištu u Beogradu, poginuo radnik

Na gradilištu u Ulici kneza Miloša u Beogradu, na mestu nekadašnje ambasade SAD urušila su se dva zida. Tom prilikom zatrpan je radnik, koji je preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama, na licu mesta stradao je 56-godišnji radnik iz Kraljeva koji je na tom gradilištu radio zajedno s bratom. Na licu mesta su i dalje spasilačke ekipe vatrogasaca, Hitna pomoć i policija.

Kako saznaje TV Prva, prema nezvaničnim informacijama na radnika se obrušio stari potporni zid dužine od oko 10 metara, a zatim je na radnika pala zemlja i šut. Prema izjavama svedoka, sve to posmatrao je rođeni brat nastradalog radnika, kome nije bilo spasa.

Nakon toga obrušio se još jedan, manji zid.

Iz Hitne pomoći je rečeno da je u nesreći na gradilištu između ulica Sarajevske i Kneza Miloša u Beogradu stradala jedna osoba.

Međutim, nije jasno da li u nesreći ima još povređenih, jer je Tanjugu iz Hitne pomoći rečeno da su njihove ekipe još na terenu i da pokušavaju da spasu još jednog zatrpanog radnika, dok je iz MUP-a rečeno da je u nesreći zatrpana jedna osoba, a ne dve, kako su preneli u početku mediji.

Na lice mesta je došao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je izjavio da je investitor koji gradi tržni centar na lokaciji nekadašnje ambasade SAD ima sve neophodne papire i dozvole, a razloš rušenja zida utvrdiće nadležne službe.

Parcelu na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. godine kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings", a rušenje je počelo sredinom prošle godine.

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

Investitori su na gradilištu uposlili domaće građevinske firme i koriste materijal proizveden u Srbiji. Arhitektonska rešenja su poverena srpskim i izraelskim stručnjacima koji će, čuvajući prepoznatljivu fasadu bivše američke ambasade, ali s modernim rešenjima u enterijeru, omogućiti novi stil života u strogom centru prestonice.

Stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša trebalo bi, prema najavama, da bude završen do 2019. godine. Investitori su najavili da će stanove prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci stanova u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!