Finansijske usluge

Pad vrednosti kriptovaluta doveo do problema u poslovanju kripto berzi

Berza kriptovaluta Zipmex, čije je poslovanje fokusirano na jugoistočnu Aziju, saopštila je da je podnela zahtev za zaštitu od bankrota u Singapuru.

Tako je postala poslednja žrtva globalnog pada digitalnih valuta.

Ova berza stacionirana u Singapuru nastavila je s transakcijama prošle nedelje, dan nakon što ih je suspendovala 20. jula, i navela da radi na rešavanju svoje izloženosti od 53 miliona dolara prema kripto zajmodavcima Babel Fajnensu i Celzijusu.

Advokati “Zipmex”-a podneli su pet zahteva 22. jula tražeći moratorijume za zabranu sudskog postupka protiv “Zipmex”-a do šest meseci, saopštila je ta kripto berza, prenosi B92.

Prema zakonima Singapura, podnošenje takvih zahteva daje kompanijama automatski moratorijum od 30 dana, dok singapurski sud ne donese odluku o zahtevu.

“Zipmex”, koji prema podacima sa njihovog veb sajta posluje u Singapuru, Tajlandu, Indoneziji i Australiji, najnoviji je u nizu kripto igrača na globalnom nivou koji se upali u probleme nakon opšte rasprodaje koina na tržištima koja je počela u maju kolapsom dva uparena tokena, Lune i TerraUSD-a.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!