Predstavljamo

Ovako izgleda najskuplji automobil na svetu

Najskuplji automobili se prodaju kao nikad ranije.

U poslednjih pet godina ukupna prodaja modela brendova kao što su "Bentli", "Ferari", "Lamborgini", "Meklaren" i "Rols Rojs" porasla je za neverovatan 51 procenat, a samo u 2016. godini ove marke su zajedno prodale više od 30.000 automobila. U pitanju su automobili koji koštaju od 200.000 evra pa naviše.

Takav rast prodaje skupocenih automobila  može se objasniti i činjenicom da danas u svetu ima preko 225 hiljada milionera sa imovinom većom od 30 miliona dolara, a to je 21 odsto više nego 2012. godine. Posebno je porastao njihov broj u Kini, što je pratio i neverovatan rast prodaje luksuznih automobila u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, piše Blumberg.

Ipak, među skupocenim automobilima posebno mesto ima Sweptail Rolls Royce, koji je procenjen na 13 miliona dolara.

Pre nego što vas ova cena ostavi bez teksta, znajte da tog modela nema na tržištu. On je izrađen u jednom jedinom primerku, a kreiran je za jednog specifičnog anonimnog kupca. Ima jedinstvene detalje, verovatno je osmišljen po ugledu na Wraith i ima dovoljno mesta samo za dve osobe. 

Kao osnova za ovaj jedinstveni automobil poslužio je serijski Rolls-Royce Phantom Coupe, a dizajn je inspirisan starinskim modelima ovog proizvođača, ali i izgledom luksuznih jahti.

Njegov krov je zaista panoramski i deli liniju dizajna sa brojnim vrhunskim jahtama, u skladu sa željama kupca. Njegov enterijer je ručni rad i kreiran je od kože i drveta, a sadrži i izobilje tajnih pregrada koje je nemoguće pronaći.

Iako deluje da ne nudi mnogo, ovo zapravo jeste najskuplji automobil sveta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!