Socijalno preduzetništvo

Otvorena prva naučno-zanatska radionica u Srbiji uz podršku NIS-a

Mejkers spejs je laboratorija opremljena modernim alatima poput 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina, lemnih stanica.

NIS, kao kompanija koja se u svim segmentima poslovanja oslanja na inovacije i primenu savremenih tehnologija, podržao je otvaranje Mejkers spejsa - prve naučno-zanatske radionice u našoj zemlji. Mejkers spejs je laboratorija opremljena modernim alatima poput 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina, lemnih stanica u kojoj će posetioci i članovi Centra za promociju nauke moći da uz prisustvo stručnih lica i organizovanih obuka svoja kreativna rešenja pretoče u delo. Istovremeno, prostor je namenjen i učenicima, studentima, naučnicima, inovatorima, umetnicima, zanatlijama i svim ostalim koji imaju kreativne ideje i koji žele da svoje znanje podele sa drugima. Ovo je prva savremena laboratorija ove vrste u našoj zemlji i predstavlja svojevrsni inkubator znanja i tehnologije 21. veka.

NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru svog korporativnog programa „Zajednici zajedno“ sa ciljem da doprinese širenju digitalne pismenosti u našoj zemlji i razmeni znanja i iskustava u oblasti modernih tehnologija, kao i popularizaciji nauke i naučne pismenosti u Srbiji.

Mejkers spejs je deo Centra za promociju nauke koji predstavlja otvorenu laboratoriju za sve kreativce koji traže mesto za realizaciju svojih ideja. Sa preko 130 kvadratnih metara prostora, članovi Mejkers spejsa imaju na raspolaganju tehnički materijal, alate, radni prostor, računare, stručnu pomoć i savete kolega sa kojima mogu da razvijaju svoje projekte – od ideje do gotovih prototipova.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!