Proizvodnja hrane i pića

Otvorena fabrika dečje hrane u Dobanovcima

Fabrika dečje hrane "Baby food factory" otvorena je u Dobanovcima, a vrednost investicije je 34 miliona evra.

Dnevni kapacitet fabrike je 50 tona dečje hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom "Nutrino", a zaposleno je više od 100 stručnjaka, prenosi N1.

Planirano je da do kraja 2020. u fabrici radi više od 300 ljudi.

Distributer i strateški partner "Baby food factory" za područje Zapadnog Balkana je kompanija "Nelt", a distributer za rusko tržište je kompanija "Farmalakt".

Izvršni direktor fabrike Željko Ciganović je novinarima rekao da je to jedna od najvećih investicija ove godine u Srbiji, i to domaćih investitora.

"Fabrika se prostire na 33.500 kvadratnih metara, od čega je oko 13.600 pod krovom. Opremljena je najsavremenijom tehnologijom za proizvodnju dečje hrane u šest kategorija", kazao je on.

Po njegovim rečima, proizvodi "Baby food factory" će od 1. novembra biti na domaćem tržištu, u jugoistočnoj Evropi i "Zajednici nezavisnih država" u kojoj su Azerbejdžan, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan.

"Čitava fabrika urađena je u 'panelima čistih soba' koji su uslov u farmaceutskoj industriji i operacionim salama gde je čistoća od presudne važnosti", dodao je Ciganović.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!