Razvoj

Otvoren šesti Dunavski biznis forum

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević otvorio je na Novosadskom sajmu šesti po redu Dunavski biznis forum (DBF), pod motom "Svi za jednog, jedan za sve", rekavši da samo stabilan i dobro organizovan region može biti prosperitetan.

"Projekat DBF usklađen je sa principima EU politike za pružanje podrške i razvoju preduzetništva, a kroz koji se obezbeđuje usklađenost politike razvoja malih i srednjih preduzeća, saopšteno je iz PKV.

Dodaje se da je projekat usklađen i sa strategijama AP Vojvodine.

"U tom kontekstu osnovni ciljevi AP Vojvodine su podizanje regionalne konkurentnosti i otvaranja novih radnih mesta kroz žensko preduzetništvo i zapošljavanje mladih", rekao je Vučurević.

Ovogodišnji DBF okupio je privrednike iz 14 država. Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa, u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala. Vučurević je istakao da reka Dunav vekovima pokreće i povezuje 14 zemalja gde egzistira oko 215 miliona stanovnika.

"Dunav, sa svojim ogromnim potencijalima, predstavlja polazište za mnoge razvojne projekte, integrativne trendove, zajedničku energiju i uspostavljanje saradnje sa privrednicima različitih zemalja, a sve u funkciji prosperiteta privrede. U razvijenim zemljama, transport i logistika učestvuje i do 10 odsto BDP", rekao je Vučurević.

Inače, organizatori DBF su Media Invent i Institut Evropskih regiona iz Salcburga, a pokrovitelj je Privredna komora Srbije. Partneri su PKV, Savet dunavskih gradova i regiona, Stalna konferencija gradova i opština Srbije i Vanjskotrgovinska komora BiH.

 

Izvor: Dnevnik 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!