Projekti

Otvoren poziv za učešće u programu akceleracije - Nova prilika za nove izazove

U cilju osnaživanja startap zajednice u Srbiji, Fond za inovacionu delatnost pokrenuo je novi program akceleracije „Katapult“, koji će preduzećima pružiti mentorsku i finansijsku podršku kroz intenzivne obuke i povezivanje sa investitorima.

Katapult želi da pomogne inovativnim preduzećima orijentisanim na rast da se pozicioniraju na globalnom tržištu, kao i da poboljšaju svoje poslovne kapacitete u razvoju pomoću kojih će povećati mogućnost privlačenja privatnih investicija.

Program akceleracije je otvoren za sva inovativna preduzeća koja su u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta, kao i preduzeća sa dokazanom tržišnom trakcijom koje imaju za cilj da ubrzaju svoj rast i prikupe dodatna finansijska sredstava. Prijave preduzeća iz svih oblasti nauke i tehnologije, kao i industrijskog sektora se podnose putem Katapult portala do 6. decembra 2021. godine u 15:00 časova.

Katapult u prvoj fazi akceleracije nudi intenzivni tromesečni mentorski program i obezbeđuje finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava od 20.000 do 50.000 evra. Nakon prve faze, preduzećima koja obezbede kvalifikovanu investiciju u roku od devet meseci od završetka akceleracije, na raspolaganju je dodatna finansijska podrška kroz koinvestirajući grant u visini kvalifikovane investicije, a maksimalno 300.000 evra po preduzeću.

Sredstva za realizaciju Katapult programa u ukupnom iznosu od sedam miliona evra do 2024. godine, obezbeđena su na osnovu sporazuma o zajmu Republike Srbije (Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja) i Svetske banke kroz „Projekat akceleracije inovacija i podsticanje rasta preduzetništva u Republici Srbiji“ koji je posvećen jačanju inovativnog preduzetništva i naučnih istraživanja u Srbiji. Dodatnu tehničku pomoć u realizaciji programa pruža Svetska banka, a finansira Evropska unija.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!