Omladinsko preduzetništvo

Otvoren peti ciklus edukativnog programa "AmChamps – Mladi lideri promena"

Peti ciklus edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“, u kome učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina univerziteta u Srbiji i mladi menadžeri kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji, otvoren je na svečanosti u beogradskom hotelu Metropol.

Peti ciklus edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“, u kome učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina univerziteta u Srbiji i mladi menadžeri kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji, otvoren je na svečanosti u beogradskom hotelu Metropol.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili Ivona Simić, savetnica za ljudske resurse u Kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, Nikolaos Dimiatriadis, regionalni direktor kancelarije Univerziteta Sheffield i Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji.  

„Neophodno je ulagati i postepeno i sigurno graditi budućnosti koju želimo. Ovaj program je odličan primer kako se zajedno i strpljivo gradi takva budućnost“ izjavila je Ivona Simić, savetnica za ljudske resurse u Kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, i dodala da je „ovo iskustvo jedna dragocena priča, koja će mlade ljude usmeriti i lansirati ka novim uspesima.“

„AmChamps“ je edukativni program koji studentima i menadžerima omogućava da kroz rad u mentorskim parovima steknu nova znanja, razviju poslovne veštine i sposobnosti koje će im pomoći u  snalaženju na tržištu rada, odnosno da napreduju u svojim karijerama. Tokom godinu dana zajedničkog rada učesnici prisustvuju radionicama i predavanjima na kojima osim saveta takođe dobijaju konkretne zadatke i projekte.

„Veoma smo ponosni što već pet godina zajedno radimo na negovanju sinergije poslovnog i obrazovnog sektora, ali i efikasnijeg integrisanja mladih ljudi u tržište rada u Srbiji. Ovaj program je uspešan spoj akademskog i poslovnog sveta koji pruža studentima priliku da primene i unaprede svoja znanja, kao i da steknu dragocena iskustva i iskažu svoje potencijale, dok kompanijama daje novu perspektivu svog poslovanja i načina rešavanja problema.“, izjavila je Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka AmCham-a.

Na svečanom otvaranju programa održan je i speed dating događaj tokom koga je svakom studentu dodeljen mentor. Petu generaciju programa čine 22 pažljivo odabrana studenta i isto toliko mladih menadžera najuspešnijih kompanija u Srbiji. Program je takmičarskog karaktera, a najbolji polaznici dobijaju vredne nagrade poput stipendija za MBA i Master studije na Univerzitetu Sheffield.

U edukativnom programu „AmChamps“ je do sada učestvovalo 85 studenata, koji su po njegovom uspešnom okončanju dobili priliku da primene svoja znanja i veštine kroz praksu u kompanijama članicama AmCham-a.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!