Žensko preduzetništvo

Takmičenje za buduće preduzetnice - „Uhvati ideju“

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, treću godinu zaredom organizuju takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom „UHVATI IDEJU“.

Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica, a više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu, devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije http://www.poslovnezene.org.rs/ 

Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja -  kako rešavaju neki od svakodnevnih izazova koristeći digitalne tehnologije. Devojčice su pozvane da budu inovativne i  kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi videa na zadatu temu u trajanju do 59 sekundi. Neophodno je da se na konkurs sa radovima jave timovi od po tri članice čime se podstiče timski rad. Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi će biti proglašeni nakon radionice koja će se za finaliste takmičenja održati 26. 4. 2018. godine u kompaniji Telenor.

Prvi put organizujuse  i pripremne radionice na kojima će devojčice imati priliku da steknu veštine izrade video radova i prezentovanja.  Radionice će biti realizovane u tri grada, Novom Sadu, Beogradu i Nišu.

Ove godine Dan devojčica realizuje se uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i predsednice Vlade RS, gospođe Ane Brnabić, koja je počasna pokroviteljka projekta. Podršku su nam pružili i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo omladine i sporta, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, Centar Inventiva, SME Week, kao i IKT kompanije Telenor i Schneider Electric.

Međunarodni „Dan devojčica” ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Projekat ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija. Kako je ova decenija proglašena decenijom preduzetništva od strane Ministarstva privrede RS, želimo da devojčice podstaknemo da stiču svoja prva iskustva u preduzetništvu, kako bi to razmotrile kao karijernu opciju, inače zanemarenu u sistemu formalnog obrazovanja.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!