Finansijske usluge

OTP banka sprema još jedno veliko preuzimanje

Mađarska OTP grupa priprema veliku akviziciju s kojom planira iskorak u novu teritoriju, potvrdio je čelnik te banke Šandor Čanji.

"Naša sposobnost (za kupovinu) se povećala. Pitanje je kako ćemo je najbolje iskoristiti. Usporili smo u smislu banaka koje kupujemo, ali nam profit omogućuje da razmišljamo šire. Naš raspon uključuje banke za koje smo ranije imali nedovoljno profita da razmatramo", rekao je Čanji.

OTP je preko svoje Crnogorske komercijalne banke prošle godine kupio podgoričku Sosijete ženeral banku za 40,4 miliona eura i u toku je proces njihovog spajanja.

Procena je da će "veliki CKB" zauzimati trećinu ukupnog bankarskog tržišta u Crnoj Gori. U proteklih nekoliko godina OTP je preuzeo i poslovanje Sosijete ženerala u više zemalja, prenosi B92.

Iako nije imenovao državu u kojoj planiraju nastavak ekspanzije, Čanji je rekao je u "istočnom susedstvu" srednje i istočne Evrope, ali u pitanju nije Turska.

Ipak, potencijal vidi u Ukrajini u kojoj ima dobru reputaciju kao banka koja je ostala na nestabilnom tržištu uprkos trajnom konfliktu te zemlje sa Rusijom.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!