Svet građevinarstva-nekretnina

Otkrivene najskuplje i najluksuznije nekretnine u SAD-u

Svako ko ima 350 miliona dolara viška i želi da kupi kuću, može da izabere između nekoliko objekata, koji se nalaze na samom vrhu američkog tržišta nekretnina.

Vila Chartvell Estate, površine 2.322 kvadratnih metara, koja se nalazi na Bel Eru je najskuplja nekretnina u SAD-u, koja će se uskoro naći u prodaji. Imanje se prostire na površini od 10,3 hektara i sastoji se iz nekoliko elemenata, kao što su vinski podrum, salon, plesna dvorana i ogromna trpezarija. Posed obuhvata i teniski teren, ulickane vrtove, zatvoreni parking za 40 automobila i bazen dugačak 75 metara.

Molokai Ranč, se prostire na trećini havajskog ostrva Molokai i vredi 260 miliona dolara. Za 'samo' 260 miliona dolara, potencijalni kupac može sebi da priušti ogromnu imovinu koja obuhvata  preko 20 milja obale, morskih litica, pašnjaka i zaštićenih prirodnih prostranstava.

Spec Home na Bel Eru ima ugrađen najnapredniji tehnološki sistem. Sastoji se iz dva glavna apartmana, 10 velikih VIP apartmana, 21 kupatila i tri kuhinje. Kao da to nije dovoljno, raspolaže i bazenom, teatrom sa 40 sedišta i auto galeriju sa kolekcijom automobila vrednih preko 30 miliona dolara.

Ranč tajkuna i milijardera T. Bun Pikensa u Teksasu, površine 26 hektara, prodaje se po neverovatnoj ceni od 250 miliona dolara. Ovaj ranč, poznat i kao Mesa Vista Ranch ili "oaza u Teksasu", udaljen je 90 km severoistočno od Amarila u Teksasu. Sastoji se iz brojnih uzvišenja, veštačkih jezera, reka i netaknutih staništa divljih životinja.

Ogromna vila u Los Anđelesu, koja je nekada pripadala čitavom nizu poznatih ličnosti, uključujući Šer i Tonija Kurtisa, prodaje se za 180 miliona dolara. Obuhvata vilu površine 1.114 kvadratnih metara, koja je izgrađena još 1936. godine, i koja se nalazi između Sanset bulevara i LA kantri kluba. Nekretnina, koja se sada sastoji od dve odvojene parcele, nalazi se na površini od od 4 hektara pažljivo uređenog zemljišta.

Imanje obuhvata i teniski teren, bazen, kućicu pored bazena, nekoliko fontana i stražarsku kuću. Celokupno imanje se nalazi između zaliva Mecok na istoku i Atlantika na jugu, na površini od oko 42 hektara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!