Digitalni marketing

Osnivači Instagrama dali otkaze u “Facebook”-u

Suosnivači Instagrama, aplikacije za razmenu fotografija, koju je kupila društvena mreža “Facebook”, saopštili su da su podneli ostavke.

Kevin Sistrom, aktuelni generalni direktor Instagram i Majk Kriger, direktor za tehnološka pitanja, kreirali su tu aplikaciju 2010. godine.

"Majk i ja smo zahvalni za poslednjih osam godima u Instagramu i šest godina u “Facebook”-u... Odlazmo da ponovo ispitujemo našu znatiželju i kreativnosti", napisao je u saopštenju objavljenom na vebsajtu firme Sistrom.

On je rekao da su njih dvojica spremni da otvore novo poglavlje. Nije naveo precizne razloge za odlazak dok više američkim medija pripisuju odlazak neslaganju s šefovima matične kuće “Facebook”-a.

Instagram je u junu objavio da je prešao prag od milijardu korisnika, pošto je posebno profitirao od rastuće popularnosti među mladima.

Instagram je kreiran 2010. godine, a zatim ga je “Facebook” kupio, 2012. godine, i to za milijardu dolara. Instagram je pod podsticajem “Facebook”-a u velikoj meri unovčio svoj veliki broj korisnika, dodajući reklame i druge sponzorisane sadržaje.

Dvojica suosnivača WhatsAppa, druge aplikacije koju je “Facebook” kupio, Jan Kum i Brajan Ekton napustili su “Facebook” u maju 2018. godine, odnosno 2017. godine, zbog neslagana s šefovima “Face book”-a oko poverljivosti podataka i uvođenja reklama na aplikaciju, preneli su mediji.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!