Saobraćaj i transport

Opel pojačava poslovanje u Južnoj Africi

Novi početak za Opel u Južnoj Africi: od 1. januara 2018. pa nadalje, Opel će svoja vozila prodavati uz pomoć Unitrans Automotivea, poznatog imena u južnoafričkim poslovnim krugovima.

 

·         Novi početak: Unitrans Automotive preuzima ulogu uvoznika od 1. januara 2018.  

·         Svež povetarac u leđa: Tržišno lansiranje novog Opel Crossland X krosovera

·         Sjajna perspektiva: Opel Grandland X, nova generacija Corse sledi

Ova kompanija već sada radi kao nacionalni prodavac mnogih automobilskih marki, a sada je u ulozi Opelovog uvoznika. Prodaja Opela u ovoj zemlji će biti vršena kroz 35 prodajnih salona, gde su neki u vlasništvu Unitransa, dok drugi pripadaju nezavisnim vlasnicima. Kao deo novog poduhvata, dva elitna salona marke sa znakom „munje“ su izgradnji u Johanesburgu i Kejp Taunu. Novi prodajni pristup je ispraćen tržišnim lansiranjem novog Opela Crossland X, SUV-a B segmenta, zakazanim za decembar.

Opel je u žarištu prodajne ofanzive u Južnoj Africi. Novi Grandland X, veći „brat“ Opel Crosslanda X, biće predstavljen južnoafričkom tržištu u prvoj polovini 2018. Nakon njega, marka će u ponudu staviti i novu generaciju Opel Corse.

Takođe sa stupanjem na snagu od 1. januara 2018., Opelovi dileri će preuzeti postprodajne poslove General Motorsove marke Chevrolet. Chevrolet neće više biti u ponudi u Južnoj Africi po isteku ove godine.

Ekstenzija južnoafričkih operacija je deo TEMPO! strategije, Opelovog plana za budućnost, predstavljenog 9. novembra. Kompanija namerava da ostvari snažnije međunarodno prisustvo i uđe na više od 20 novih izvoznih tržišta do 2022.

„Mi Južnu Afriku vidimo kao važno tržište“, rekao je Matijas Zajdl (Matthias Seidl), Opelov izvršni direktor prodajnog sektora, na prezentaciji Crosslanda X u Johanesburgu. „Južna Afrika predstavlja stratešku investiciju za Opel, a naš cilj je da marku vodimo iz uspeha u uspeh u Južnoj Africi, kao i na drugim ključnim tržištima.“

Mokka X, sa ukupnom prodajom koja premašuje 800.000 jedinica, već sada je dostupna u Južnoj Africi. U skladu s tim, kompletna X porodica, koja se još sastoji od Crosslanda X i Grandlanda X, biće dostupna na najvažnijem afričkom tržištu u 2018.

Opel Crossland X: Stilski izražajan univerzalac za grad i ruralne predele

Opel Mokka X, opciono dostupna sa pogonom na sve točkove, takođe je pogodna za terensku vožnju. Novi Opel Crossland X, sa izvanrednom prostranošću uprkos svojim kompaktnim dimenzijama, pridružuje se B segmentu. Sa dužinom od 4,21 metra, novi Crossland X je 16 centimetara kraći od Astre, ali je u isto vreme 10 centimetara viši od nje. Putnici mogu da uživaju u podignutoj poziciji sedenja i sjajnoj opštoj pregledosti koju ona pruža. Novajlija takođe nudi izvanredne inovacije, koje svakodnevnu vožnju čine bezbednijom, udobnijom i lakšom. U njih se ubrajaju inovativni, kompletni LED farovi, „head up“ displej, kao i panoramska zadnja kamera koja pokriva ugao od 180 stepeni.

Vozač i suvozač takođe mogu da uživaju u benefitima koje pružaju nagrađivana i AGR sertifikovana (Kampanja za zdravija leđa) ergonomska sedišta, a treba istaći da je Opel jedini proizvođač koji ovakav komfor nudi u ovom segmentu (u oba modela, i Crosslandu X i Mokki X). S druge strane, maksimalna zapremina prtljažnika od 520 litara, bez da se polože nasloni zadnjih sedišta, vodeća je u klasi. Dodatno, putnici pozadi imaju mogućnost da podešavaju svoju poziciju sedenja uzdužno za do 150 milimetara, na taj način povećavajući prostor u visini nogu ili u suprotnom povećavajući zapreminu prtljažnika.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!