Računovodstvo i finansije

Omogućeno unošenje finansijskih izveštaja i tokom vikenda

Agencija za privredne registre je, preko posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2017. godinu, primila ukupno 47.130 izveštaja.

Agencija za privredne registre (APR) je, zaključno sa 21. februarom, preko posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2017. godinu, primila ukupno 47.130 izveštaja među kojima su izveštaji za statističke potrebe, izveštaji za statističke potrebe uz koje su dostavljeni i redovni godišnji finansijski izveštaji i izjave o neaktivnosti. APR podseća sve obveznike da rok za dostavljanje izveštaja za statističke potrebe ističe u sredu, 28. februara.

Do sada je obrađena skoro polovina primljenih izveštaja, a na internet stranici Agencije je objavljeno 18.088 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i 4.468 izjava o neaktivnosti. Pretraga objavljenih izveštaja je javno dostupna u okviru Registra finansijskih izveštaja.

Ove službe su i inače dostupne korisnicima informacionog sistema APR-a svakog radnog dana, preko interneta, elektronskom poštom ili telefonom. Korisnici se pozivaju da pre nego što započnu rad u informacionom sistemu APR-a pročitaju instrukcije koje su izrađene u formi pravila, tehničkih, korisničkih i video uputstava, objavljene na internet stranici Agencije, uRegistru finansijskih izveštaja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!