Industrija

Oglašena prodaja dela Tekstilnog kombinata Raška, početna cena 15,2 miliona dinara

Stečajni upravnik Tekstilnog kombinata Raška iz Novog Pazara oglasio je prodaju, putem javne licitacije, fabrike za preradu otpadnih voda, kotlare i nekoliko pomoćnih objekata po početnoj ceni od 15,2 miliona dinara, objavio je radio Sto plus.

Javno nadmetanje biće održano 3. decembra u 11 časova, a pravo učešća imaju svi zainteresovani kupci koji otkupe dokumentaciju i uplate depozit od 6 miliona dinara.

Objekti koji su oglašeni na prodaju nalaze se na parcelama koje su predviđene za izgradnju toplane na biomasu.

Menadžer projekta KfW banke, koja finansira izgradnju toplane, Faruk Suljević kazao je radiju Sto plus da će "lokalna samouprava Novog Pazara učestvovati na licitaciji i da neće dozvoliti da ti objekti budu prodati nekom drugom".

“Podsećam da je namena svih tih parcela na kojima se nalaze objekti javna i da se na njima ne mogu graditi stambeni i komercijalni kompleksi. Takođe, na licitaciji se prodaju objekti, a ne zemljište, tako da je konverzija namene tih parcela znatno teža i skuplja ukoliko bi zgrade kupio neki pojedinac ili pravno lice”, poručio je Suljević.

Ranije je najavljeno da bi, ukoliko sve bude išlo po planu, izgradnja toplane na biomasu u Novom Pazaru mogla početi na proleće 2019. godine, da bi ušla u pogon početkom grejne sezone.

Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 miliona evra.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!