Projekti

Održano književno veče: “Poštujmo različitosti”

U duhu društveno odgovornog rada, Casa Forte je organizovala književno veče pod nazivom "Poštujmo različitosti".

Glavna ideja okupljanja bila je da se okupe i povežu ljudi iz sveta  biznisa, privrede i kulture, književosti.

Predstavnici "Casa Forte", Veljko Davidović i Biljana Lazarević su na početku događaja postavili tezu da li različitost uopšte postoji. 

 

"Što ranije prepoznamo zajednički imenitelj koji nas okuplja, šta god da je to-poslovna dobit, gotovina, prijateljstvo, druženje, ljubav, imaćemo više poštovanja i tolerancije" rekla je Biljana Lazarević.

Veče je zvanično otvorila Sofija Bajić, Predsednica Kluba "Biznis na štiklama", i govorila o značaju umrežavanja i podrške.

Tokom večeri su predstavljena dve knjige.

"Solun, grad duhova", autora Marka Mazarova, za koju je Jan Morris iz Guardiana kazao: "Fantastična knjiga o gradu koji je jedinstven ne samo u Evropi, već i u celoj istoriji čovečanstva".

U restoranu Revanš, sa publikom se družio i o toj knjizi govorio izdavač Đorđe Petrić.

 

S druge strane, izabrane radove iz knjige "Neke druge pesme" recitovao je autor Teodor Lorenčić

"Za Teodora Lorenčića pesma je ljubavna iskaznica, a često i ljubavna poslanica. U oba slučaja sve je spisano oštro, bogato i sveljubno, zato što je ljubav njegova sebelika" piše u recenziji Miljurka Vukadinovića.

U prijatnoj atmosferi različitosti i jednakosti predstavnici biznisa su se upoznali, razmenili kontakte i diskutovali o prilikama za saradnju.

 

Kao poruku za kraj organizatori događaja su podsetili da se tog dana - 27. januara obeležava Sveti Sava, praznik koji slavi znanje, učenje, što je i delatnost rada Casa Forte, ali i slogu, poštovanje, što je i bila tema večeri.

 

Casa Fortehttp://www.casaforte.rs/

Casa Forte je privatno preduzeće i bavi se konsaltingom i edukacijama, kao i zastupanjem interesa kompanije pred trećim licima u komercijalnim i drugim poslovima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!