Obrazovanje i posao

Održan online okrugli sto “Inficirana stvarnost: merdžeri i akvizicije (M&A) u doba Covid-19”

U utorak, 29.9.2020. godine, održan je online okrugli sto pod nazivom: “Inficirana stvarnost: merdžeri i akvizicije u doba Covid-19.” Online okrugli sto je održan, pod pokroviteljstvom Univerziteta Singidunum i globalne investicione kompanije SEAF, u sklopu Međunarodne naučne konferencije FINIZ 2020.

U ime Univerziteta Singidunum učesnicima okruglog stola obratili su se Dekanka Poslovnog fakulteta prof. dr Goranka Knežević i prof. dr Lidija Barjaktarović ispred Organizacionog odbora konferencije FINIZ 2020. Moderator okruglog stola bio je prof. dr Nikola Stefanović, Univerzitet Singidunum/Generalni direktor, SEAF.

Učesnici okruglog stola bili su neki od lidera na tržistu M&A u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, uključujući: Vladimira Dašića, Senior Partner, BDK Advokati; Danijelu Matović, Managing Partner, Parlok M&A; Darka Gajića, Generalni director, PC Centar; Luku Pejovića, CFA, Director, Ventu.rs/Senior Consultant, BDO Serbia; i Lorenu Macura, MBA, Vice President, SEAF South Balkan Fund B.V./SEAF Serbia Impact Fund B.V.  Okruglom stolu je pristustvovala naučna javnost, kao i predstavnici različitih banaka, M&A, fintech i konsalting kompanija.

Diskutovalo se o nekim od gorućih tema, uključujući pregled M&A tršista u Srbiji i jugoistočnoj Evopi, uticaj Covid-19 pandemije na samo tržište, kao i očekivanjima za poslednji kvartal 2020. godine i 2021. godinu. Posle dramatičnog pada tržista u drugom kvartalu 2020. godine, kada je broj transakcija u Evropi došao do svog najnižeg nivoa u poslednje 23 godine, dolazi do opravka u trećem kvartalu 2020. godine. Takođe, očekivanja su da će se oporavak nastaviti i u četvrtom kvartalu 2020. godine, i u 2021. godini, pod preduslovom da ne dođe od pogoršanja pandemije Covid-19.

Iako je stanje na tržistu i dalje fragilno, učesnici okruglog stola su optimistični po pitanju budućnosti M&A tržista u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, pogotovo u sektorima, kao što su farmacija, zdravstvo, e-trgovina, telekomunikacije, fintech, logistika i distribucija i dr.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!