Projekti

Održan jubilarni 10. Global Money Week

Događaj povodom 10. godišnjice Global Money Week organizovala je konsultantska kuća Casa Forte.

Glavne poruke panelista ovogodišnjeg  online okupljana pod sloganom "Build Your Future, Be Smart About Money" su bile:

↪"U našem okruženju se žene se veoma često definišu kroz uloge koje predstavljaju drugima -majke, supruge, ali da bismo bile dobre drugima, najpre moramo da budemo dobre same sebi. Finansijska pismenost, finansijska sigurnost je u osnovi toga.
Finansijska samostalnost je put ka slobodi", istakla je NjKV princeza Ljubica Karađorđević

↪"Finansijska pismenost je, po definiciji OECD-a, znanje i razumevanje finasijskih koncepata i rizika, kao i veština motivacija i samopuzdanje, da se to znanje primeni kako bi se donele efikasne odluke u različitim finansijskim kontekstima, unapredile finansijske dobrobiti pojedinaca i društva i omogućilo aktivno učestvovanje u ekonomskim zbivanjima. Posebno bih apostrofirao znanje i razumevanje finansijskih koncepata. Ne možete biti dobar menadžer, ako ne razumete finansije", rekao je Bojan Mišković, bankarski ekspert.

↪"U kontekstu tri ključne reči koje koje obeležavaju GMW-finansijska pismenost, finansijska inkluzija i finansijska rezilijentnost, apostrofirala bih ono čemu treba da idemo, a to je preventiva. Poznajemo dobro bankarske proizvode koji su nam učinili neku nelagodu. Proizvode koje najbolje poznajemo, poznajemo ih po negativnoj praksi, npr. minus po tekućem računu kao najskuplji vid finansiranja za fizičko i pravno lice. A to treba izbeći", poruka je Biljane Lazarević ispred organizatora događaja.

Događaj je putem Linkedin eventa pratilo preko 500 članova grupe. Za panel se registrovalo 83 učesnika, svaki učesnik je dobio e-book: "Korak ispred, priručnik za razvoj MSP" autora B. Lazarević i V. Davidović i Potvrdu o učešću.

Casa Fortehttp://www.casaforte.rs/

Casa Forte je privatno preduzeće i bavi se konsaltingom i edukacijama, kao i zastupanjem interesa kompanije pred trećim licima u komercijalnim i drugim poslovima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!