Finansijske usluge

Novitet u Hrvatskoj - svako može da postane vlasnik bankomata

Zahvaljujući inovaciji hrvatske kompanije Monestiq, koja je kreirala prvu franšiznu licencu za bankomate u Evropi, vlasnik bankomata od sada će moći da postane svako.

Kako pojašnjavaju u kompaniji, delatnost koja je dosad bila rezervisana samo za banke i finansijske institucije zahvaljujući njihovom rešenju sada je otvorena za sve: od ugostitelja i vlasnika poslovnih prostora do preduzetnika zainteresovanih za snažnije uključivanje u ovaj domen finansijskog poslovanja.

Cena samog bankomata je između 8.000 i 15.000 evra, a situacija na tržištu po kojoj su vlasnici atraktivnih prostora, uglavnom u turističkim centrima, mogli iznajmiti svoj objekat za bankomat i za cenu od 1.000 evra mesečno govori da se radi o profitabilnom poslu u koji će poželeti da uđu mnogi, prenosi Blic.

Ivan Dušević, direktor Monestiq-a, ističe da se radi o finansijsko-tehnološkom rešenju što objedinjuje sve potrebne protokole i prava za procesuiranje transakcija te povezuje bankomate s globalnim kartičarskim shemama kao što su Visa i MasterCard.

"Time se omogućuje da bankomati rade ono što im i jeste svrha: prihvat kartica i isplatu novca. Istovremeno omogućuje se i preduzetnicima da na jednostavan način postanu vlasnici jednog ili više bankomata i pridruže se ekskluzivnom društvu pružaoca usluga u finansijskoj industriji", kaže Dušević koji je karijeru gradio u međunarodnim konsultantskim kompanijama, a sada je odlučio da znanje iskoristi za transformaciju finansijskog sektora u Hrvatskoj.

Dodao je da ove godine Monestiq kreće s hrvatskim tržištem, nakon čega kompanija planira širenje u Evropi. Kako slična mogućnost ne postoji na Starom kontinentu, iz kompanije navode kako već imaju upite za franšizna prava iz Mađarske i Nemačke.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!