Društvo

Novi teroristički incident u Londonu - 29 povređenih

Improvizovana eksplozivna naprava aktivirana je u podzemnoj železničkoj stanici u Londonu i tom prilikom je povređeno 29 osoba, među kojima ima i dece. Niko od povređenih nije u životnoj opasnosti. Incident je okarakterisan kao teroristički.

Nacionalna zdravstvena služba saopštila je da je na lečenju 21 osoba, dok jer osam pušteno iz bolnica. Londonska hitna pomoć saopštila je da u bolnice prevezla 19 ljudi s manjim povredama, dok su ostali sami tražili lekarsku pomoć.

Policija je navela da je većina povređenih od improvizovane eksplozivne naprave zadobilo opekotine, a nema izveštaja o povredama opasnim po život. Londonska policija i hitna služba potvrdile su danas da se u podzemnoj stanici metroa Parson grin dogodio incident i da su sve linije koje prolaze kroz tu stanicu obustavljene. Londonska policija eksploziju u metrou karakteriše kao teroristički incident.

Eksplozija se dogodila na stanici Parsons green linije Distrikt u jutarnjem saobraćajnom špicu. Londonske ambulantne službe saopštile su da su poslale više ekipa na stanicu Parsons Gren. Policija savetuje građane da izbegnu to područje u jugozapadnom Londonu.

Metropoliten policija objavila je da su islednici službe za borbu protiv terorizma na stanici podzemne železnice Parsons Green na jugozapadu Londona. Saopšteno je i da je rano za potvrdu uzroka vatre koji će biti predmet istrage antiterorističke komande Metropoliten policije.

Ove godine je London više puta bio meta ekstremističkih napada, a rizik od novog napada se smatra visokim.

 

Izvor: N1

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!