Projekti

Novi datum održavanja HAKATONA „NIŠ CONNECTED: OPEN DATA CHALLENGE“ - 21.-23. maj 2021.

Naučno-tehnološki park Niš – u dogovoru sa aplikacijom Rakuten Viber – objavio je nove datume održavanja Hakatona ,,NIŠ CONNECTED: OPEN DATA CHALLENGE" za 21. do 23. maja 2021. godine, čime je rok za prijave učesnika produžen do 17. maja.

Do promene je došlo usled terminskog poklapanja prvobitno određenih datuma održavanja Hakatona sa periodom studentskih ispita, kao i zbog trenutne epidemiološke situacije – koja još uvek ne omogućava njegovo održavanje barem u hibridnom formatu – što predstavlja izuzetno važan aspekt za angažovani rad i uspeh ovog takmičenja. 

Novi datum održavanja Hakatona omogućiće dodatni pripremni rad trenutno prijavljenih timova na razvoju postojećih i eventualno novih koncepata čet botova, kao i to da svi oni koji iz navedenih ili drugih razloga nisu do sada obavili registraciju to učine bez pritiska – sada ili nakon uskršnjih praznika.

Tema Niš Connected: Open Data Challenge Hakatona je izrada čet botova na platformi vodeće aplikacije u Srbiji - Rakuten Viber - koristeći setove otvorenih podataka Grada Niša dostupnih na portalu data.gov.rs

Timovi će biti sačinjeni od tri do pet učesnika koji će aktivno raditi na rešavanju izazova, a koji će partneri Hakatona definisati na samom početku događaja. Vredne nagrade predviđene su za najbolja idejna rešenja i to: prva nagrada od 1500€ u dinarskoj protivvrednosti, druga nagrada u iznosu od 500€ u dinarskoj protivvrednosti i treća (studentska) nagrada u vidu vaučera u vrednosti od 300 evra za kupovinu tehnike.

Odabrani timovi dobijaju i mogućnost da svoju ideju dalje razvijaju u okviru i pod punom podrškom NTP Niš – i na platformi Rakuten Viber. Kriterijumi za odabir timova za učešće na Hakatonu su  raznovrsnost članova tima, iskustvo članova tima, kvalitet idejnog rešenja i njegova skalabilnost.

Svi zainteresovani timovi se mogu prijaviti putem onlajn formulara do ponedeljka, 17. maja 2021. godine u ponoć, nakon čega će komisija odabrati najkompetentnije i obavestiti ih o odabiru za učešće na Hakatonu najkasnije do 18. maja u ponoć.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!