Softver

Novi Chrome 64 za Android blokira reklame

Teško da se bilo koji građanin interneta nije susreo sa reklamama koje korisnike preusmeravaju na određene web-sajtove, a bez njihovog znanja i pristanka.

Takve marketinške akcije ne samo da nerviraju, već mogu da budu i potencijalno opasne, budući da sajtovi na koje se korisnik preusmeri mogu da sadrže neki malver ili deo malicioznog koda, pa tako privatnost i uređaj korisnika dovedu u opasnost.

Korisnici koji koriste Chrome na svojim Android uređajima ne moraju da strahuju. Google je izbacio Chrome 64 za Android, a jedna od novih opcija je upravo blokiranje reklama koje korisnike preusmeravaju na druge web-sajtove.

Ova opcija sprečava sajtove da otvaraju nove prozore u okviru pretraživača bez dozvole korisnika, što znači da korisnici koji koriste Chrome za Android više neće morati da brinu o reklamama koje su agresivne na ovaj način, te će moći da bezbedno istražuju i one sajtove koji imaju prethodnu istoriju marketinškog zlostavljanja.

Google planira da svom pretraživaču doda i tradicionalni način za blokiranje reklama, koji će omogućavati prikazivanje marketinških sadržaja samo na onim web-sajtovima koji za to dobiju odobrenje, a očekuje se da će ta opcija do korisnika doći sredinom februara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!