Industrija

“Nidec” gradi novu fabriku i najavljuje proširenje poslovanja u Srbiji

“Nidec Corporation” najavila je izgradnju nove fabrike u Srbiji, u Novom Sadu.

Svečano otvaranje novosadske kancelarije kompanije održano je 8. aprila, a pripreme za izgradnju fabrike su u punom jeku. Osim toga, istog dana potpisan je i sporazum o strateškom partnerstvu između “Nidec Corporation” i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Na ovaj način, kroz industrijsku i akademsku saradnju, “Nidec” će se aktivno uključiti u tehnološku razmenu dveju zemalja.

U Evropi se povećava potražnja za visoko efikasnim motorima jednosmerne struje bez četkica i srodnim proizvodima za vozila i kućne aparate usled pooštravanja propisa o zaštiti životne sredine i strožijim zahtevima za smanjenjem emisije ugljendioksida za putničke automobile u evropskim zemljama. Kao odgovor na ove zahteve visoko razvijenih tržišta i kako bi izgradili efikasan sistem snabdevanja Evropskog tržišta ovim proizvodima, “Nidec” će osnovati novu fabriku u Srbiji. Cilj je da ona bude centralna baza za proizvodne aktivnosti grupe u Istočnoj Evropi i sedište kompanije, kao i za preduzeća u “Nidec” grupi, od kojih se za više njih takođe planira dolazak u Srbiju.

Ostvarivanje sinergije deljenjem proizvodne infrastrukture i upravljačkih funkcija usled širenja više preduzeća na jednom području, a takođe uzimajući u obzir bogatstvo u lokalnom stručnom osoblju sa naučnim i inženjerskim znanjem i poznavanjem engleskog jezika, kompanija je odlučila da u novoj bazi razvija svoje poslovanje uglavnom za snabdevanje evropskog tržišta.

Ovaj progres u Srbiju u skladu je sa „Inicijativom za saradnju sa Zapadnim Balkanom“ na kojoj japanska vlada trenutno radi u odnosu na našu zemlju i druge regione, te je japanska kompanija dobila veliku podršku i od japanske i od srpske vlade.

Kao primer širenja poslovanja kompanije, zajedno sa više preduzeća na jednoj lokaciji, predstavnici kompanije naveli su osnivanje zajedničkog industrijskog područja kompanija iz “Nidec” grupe u kineskoj oblasti Pinghu, gde trenutno 12 kompanija iz grupe razvija, proizvodi i prodaje proizvode, čime se prisustvo na kineskom tržištu značajno povećavalo. I za Evropu, kao deo “Nidec” strategije rasta koja koristi sinergiju grupe, postavljajući novu bazu u Srbiji kao osnovnu za Evropu, kompanija će dalje promovisati širenje poslovanja.

Osnovne informacije o izgradnji “Nidec” fabrike u Srbiji

①  Naziv kompanije: Nidec Electric Motor Serbia LLC

②  Opis poslovanja: Proizvodnja i prodaja motora za automobile i srodnih proizvoda

③  Lokacija nove fabrike: Novi Sad

④  Broj radnih mesta: 1.000

⑤  Ukupna površina lokaliteta: 59.760㎡

⑥  Datum osnivanja kompanije: 22. januar 2021. god.

⑦  Početak izgradnje: septembar 2021. god. (planirano)

⑧  Završetak izgradnje: sredinom 2022. god. (planirano)

Pregled nove srpske korporacije i nove fabrike “Nidec Elesys”

①  Naziv kompanije: Nidec Elesys Europe LLC

②  Opis poslovanja: Proizvodnja i prodaja invertera i ECU-a za vozila

③  Lokacija nove fabrike: Novi Sad

④  Broj radnih mesta: 200

⑤  Ukupna površina lokaliteta:36.000㎡

⑥  Datum osnivanja preduzeća: 28. januar 2021. godine

⑦  Početak izgradnje: septembar 2021. god. (planirano)

⑧  Završetak izgradnje: sredinom 2022. god. (planirano)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!