Marketing

“News Corp” beleži pad prihoda zbog smanjene tražnje za oglašavanjem

Medijski gigant “News Corp”, koji je u vlasništvu Ruperta Mardoka, saopštio je da su prihodi u prethodnom tromesečju bili ispod očekivanja analitičara, usled pada potražnje za oglašavanjem u štampanim izdanjima.

Ukupni prihodi te kompanije pali su u drugom ovogodišnjem tromesečju 6,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na 2,08 milijardi dolara. Analitičari su očekivali prihod od 2,10 milijardi dolara.

Prihodi od oglašavanja, koji su najveći pojedinačni izvor prihoda za “News Corp”, u drugom ovogodišnjem tromesečju pali su 8,2 odsto, na 737 miliona dolara.

Istovremeno, kompanija je zabeležila i neto gubitak od 430 miliona dolara, dok je godinu dana ranije u tom periodu poslovala s dobiti od 89 miliona dolara. Taj gubitak objašnjava se troškom od 464 miliona dolara povezanog s otpisom vrednosti u fiksnoj imovini njihovih britanskih izdanja.

Prihodi od dela digitalnog poslovanja s nekretninama, odnosno REA grupe, oglašivačke kompanije za nekretnine u Australiji, porasli su u drugom ovogodišnjem tromesečju za 10 odsto, na 251 milion dolara, premašivši očekivanja analitičara od 243 miliona dolara.

"Pretpostavljamo da će se nastaviti pad u štampanim izdanjima u fiskalnoj 2018. godini i stoga agresivno radimo na smanjivanju troškova", kazala je finansijska direktorka kompanije Susan Panuccio.

Prodaja štampanih izdanja, koja pada zadnjih 10 godina, po procenama kompanije za istraživanje medijskog tržišta “Magna Intelligence”, ove bi godine u SAD-u mogla biti smanjena za 13 odsto.

“News Corp”, vlasnik “Wall Street Journal”-a i “Dow Jones Newswire”-a, već neko vreme smanjuje broj zaposlenih i sprovodi ostale mere rezanja troškova, a jača svoje digitalno poslovanje sa nekretninama.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!