Industrija

Nemačka kompanija planira da uloži 85 miliona evra u izgradnju fabrike u Pančevu

Nemačka kompanija "ZF Friedrichshafen AG" planira izgradnju fabrike za proizvodnju komponenti za automobilsku industriju u Pančevu i zapošljavanje 540 ljudi u prvoj fazi poslovanja.

Gradsko veće Pančeva odlučilo je da ovoj kompaniji bez naknade ustupi 10,8 hektara građevinskog zemljišta u Severnoj industrijsko zoni, piše na sajtu Grada. Sledeće godine, investicije bi trebalo da iznose oko 40 mililiona evra, a u 2020. godini oko 25 miliona evra, dok su u 2021. godini planirana ulaganja od 20 miliona evra, navodi se u saopštenju Grada.

U prvoj fazi od 2019. do 2021. godine trebalo bi da bude izgrađen objekat od 25.000 kvadratnih metara, na 10,8 hektara sa 540 radnih mesta, što predstavlja investiciju od 85 miliona evra.

"ZF Friedrichshafen AG" u Pančevu planira proizvodnju osovina za električni pogon za E-Mobility za Premium OEM, motora sa električnom vučom za E-Mobility, elektronika/mehatronika menjača, mikrosvičevi/RSV (PSSV ploče štampanog kola).

U drugoj fazi od 2022. godine radilo bi se na proširenju obima proizvodnje, što bi ukupno s prvom fazom omogućilo zapošljavanje između 800 i 1.000 ljudi.

Investicija kompanije “ZF Friedrichshafen AG” je prva greenfield investicija u Pančevu nakon nekoliko decenija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!