Društvo

Nedelja održivog razvoja U Abu Dabiju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovala je na otvaranju Nedelje održivog razvoja u Abu Dabiju (Abu Dhabi Sustainability Week - ADSW).

Brnabić je istakla da je učešće na ovom važnom skupu, na kojem će biti predstavljena najviša dostignuća u oblasti tehnologije, energetike, zdravstva, obrazovanja, veštačke inteligencije i drugih oblasti, predstavlja potvrdu odličnih odnosa i bliskog partnerstva sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Ujedinjeni Arapski Emirati je zemlja koja danas u svetu predvodi razvoj u oblasti nauke i tehnologija, posebno zelene ekonomije“, istakla je Brnabić.

Premijerka je rekla da je imala jako dobar razgovor sa šeikom Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom. „Nadamo se da će šeik Muhamed bin Zajed ove godine imati priliku još jednom da poseti našu zemlju“, rekla je Brnabić.

 

Premijerka je rekla da je jedan od značajnijih sastanaka onaj sa Univerzitetom Bin Zajed u oblasti veštačke inteligencije, koji je prvi i jedini univerzitet na svetu koji je specijalizovan isključivo za oblast veštačke inteligencije.

„Srbija je tek 26. zemlja u svetu koja je usvojila Strategiju razvoja veštačke inteligencije i prva u centralnoj i istočnoj Evropi koja ima takvu strategiju, i već smo odvojili značajne resurse za ulaganje u toj oblasti“, naglasila je premijerka i dodala da će to biti još jedna tema sa kojom će se nastaviti saradnja sa UAE. 

Predsednica Vlade je rekla da joj je bila čast da ispred Republike Srbije uruči jednu od nagrada u oblasti obrazovanja, koja se dodeljuje na forumu u Abu Dabiju.

Nedelja održivog razvoja predstavlja globalnu platformu za ubrzanje održivog razvoja u celom svetu. Okuplja ljude iz sveta politike, mnoge stručnjake iz industrije, tehnologije i lidere održivosti nove generacije. Ova platforma podstiče razmenu znanja, primenu novih strategija i pružanje rešenja za pokretanje ekonomskog razvoja i društvenog napretka. Takođe, platforma je posvećena unapređenju razumevanja glavnih društvenih, ekonomskih i ekoloških trendova koji kreiraju održivi razvoj u svetu.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!