Proizvodnja hrane i pića

“Nectar” osvaja tržišta Afrike, Bliskog istoka, Kine i Japana

Proizvodi srpske kompanije “Nectar” uskoro bi trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, Kine i Japana, sudeći po velikom interesovanju i namerama koje iskazuju kupci i distributeri iz tih zemalja na najvećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2018. u Parizu, saopštila je kompanija.

“Nectar grupa”, u okviru koje posluju kompanije “Nectar”, “Fructal” i “Heba” je, na sajmu u Parizu, koji je okupio preko 7.200 izlagača iz 109 zemalja širom sveta, predstavila najveći deo portfolija na štandu Privredne komore Srbije.

Kako je istakao komercijalni direktor “Nectar grupe” Milan Radoš, kompanija je veliko interesovanje zabeležila upravo sa portfoliom organskih proizvoda pod brendom Life, kao i portfoliom pasiranog paradajza.

“Kao lider u preradi voća i proizvodnji voćnih sokova u Jugoistočnoj Evropi, nastup na sajmu vidimo kao priliku za otvaranje novih tržišnih mogućnosti i širenje poslovanja na daleka tržišta koja će doneti još prilika za dalji rast i razvoj”, izjavio je Radoš.

Osim toga su, kako dodaje, predstavljene i brojne inovacije poput "100% Life organic" portfolija u novom inovativnom pakovanju za poneti koji sve više dobija primat u svetu.Posebna zvezda predstavljenog portfolija na sajmu je Nectar Tomatello portfolio pasiranog paradajza i soseva za koji su veliko interesovanje pokazali kupci sa Bliskog istoka, iz Saudijske Arabije, Katara i Kipra.

Radoš je ukazao da je strategija “Nectar”-a upravo izlazak na daleka tržišta, zbog čega su u toj kompaniji izuzetno zadovoljni učešćem na sajmu u Parizu, jer predstavlja priliku za konkretizaciju ranije započetih pregovora i ugovaranje novih poslova. “Kao kompanija koja već izvozi u preko 60 zamalja širom sveta očekujemo dalju konkretizaciju započetih pregovora”, istakao je Radoš.

On je napomenuo da je kompanija “Nectar” najveći prerađivač voća i proizvođač sokova u Jugoistočnoj Evropi sa preradom voća na šest lokacija u Sloveniji, Makedoniji i Srbiji. Radoš je istakao i da je “Nectar” plasirao i portfolio organskih proizvoda, koju su u skladu sa svim trendovima viđenim na sajmu.

Najveći međunarodni sajam prehrambene industrije SIAL 2018 traje u Parizu do 25. oktobra, a očekuje se više od 160.000 posetilaca.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!