Projekti

NCR gradi tehnološki kampus u Srbiji

Na Novom Beogradu označen je početak gradnje najsavremenijeg tehnološkog kampusa koji podiže američka kompanija NCR.

NCR kampus će biti najveći tehnološki kampus te kompanije u Evropi, a završetak radova je planiran za početak 2021. godine.

Investicija u novi kampus je vredna oko 90 miliona dolara.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, predsednik korporacije NCR Majkl Hejford, COO korporacije NCR Oven Salivan, viša potpredsednica za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove korporacije NCR Marija Živanović-Smith i generalni direktor kompanije NCR za Srbiju i direktor za marketing i spoljne poslove za Evropu, Bliski istok i Afriku Stefan Lazarević.

Zgrada kampusa će zauzimati površinu od oko 30.000 metara kvadratnih i imaće dva nivoa ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora.

U kampusu će moći da radi više od 4.200 ljudi.

Pri projektovanju kampusa predviđeno je korišćenje najnovijih tehnologija i moderan radni prostor. Imaće dodatne sadržaje poput prostorija za relaksaciju, prenosi RTV.

NCR korporacija je vodeća kompanija u oblasti softvera i pružanja usluga u sektoru finansija, maloprodaje, ugostiteljstva i telekomunikacija.

Ta korporacija ima oko 34.000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja. Sedište NCR-a je u Atlanti, u američkoj državi DŽordžija.

NCR u Srbiji posluje već osam godina i zapošljava trenutno više od 3.100 većinom mladih i talentovanih ljudi, koji se bave rešavanjem najrazličitijih tehnoloških izazova i pružaju podršku klijentima širom sveta.

“NCR ulaže u Srbiju zbog dobre investicione klime, ali i odličnih radnika”, poručio je predsednik i izvršni direktor te kompanije Majkl Hejford, na ceremoniji kojom je obeležen početak izgradnje na Novom Beogradu najsavremenijeg tehnološkog kampusa NCR-a u Evropi.

Hejford je rekao da je kancelarija u Beogradu najveća njihova kompanija u svetu i da u Srbiji imaju najviše zaposlenih, uključujući i kampus u Atlanti. "Mislim da će to biti najlepša zgrada koju imamo u svetu. Biće odlično mesto za rad, ali nas, kao kompaniju, ne čine naše zgrade, već ljudi", istakao je Hejford.

Operativni direktor NCR Oven Saliven rekao je da Srbi imaju pobedničku tradiciju, kao na primer u košarci, ali da je taj duh prepoznao i kod rukovodstva i kod svih zaposlenih u NCR u Srbiji. Kako ističe, kada je došao u Srbiju bio je impresioniran i kvalitetom zaposlenih i činjenicom da se u kol-centru govori na 17 jezika, ali i energijom koju su zaposleni uložili.

Prema rečima ambasadora SAD Kajla Skota, kompanije iz SAD uložile su do sada četiri milijarde i zaposlile više od 20.000 ljudi.

"Nijedna kompanija kao NCR nije zabeležila ovakav rast", dodao je ambasador SAD.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!