Mobilni uređaji

Najprodavaniji Android na svetu

Uoči skorašnjeg izlaska na berzu u kineskom Xiaomiju mogu biti zadovoljni s trenutnim stanjem na mobilnom tržištu – globalno, a ponajviše u Aziji i Evropi njihov je udeo sve veći i postaju sve veća pretnja velikim i poznatijim kompanijama. Recept za uspeh ove kompanije poznat je još od prvih modela – što bolji hardver po što pristupačnijoj ceni.

Njihovi telefoni su naročito popularni u Kini, ali i na drugim tržištima korisnicima je Xiaomi sve draži jer za cenu telefona srednje ili niže srednje kategorije nekog poznatijeg mobilnog proizvođača, mogu kupiti kineski uređaj puno boljih opcija.

U svojim izveštajima o isporuci telefona u prvom kvartalu ove godine analitičke kompanije Counterpoint Research i Canalys naglasile su upravo veliki uspjeh Xiaomija, a prema Counterpointu njihov Redmi 5A najprodavaniji je Android na svetu u martu i treći najprodavaniji pametni telefon na svetu, posle iPhonea X i iPhonea 8 Plus. 

Što se tiče modela Redmi 5A, ovaj telefon dolazi s ekranom dijagonale 5 inča i rezolucije 720 x 1280 piksela, pokreće ga Snapdragon 425, ima 3 GB RAM-a i kameru rezolucije 13 MP.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!