Razvoj

Najpopularniji muški satovi za 2018. godinu

Na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu nakita i satova “Baselworld 2018”, koji je održan od 22. do 27. marta u Bazelu, predstavljeni su najnoviji modeli iz sveta časovničarstva, koji svojim inovacijama i komplikovanošću oduzimaju dah.

Iako je najveći i najprestižniji sajam imao manje izlagača nego prethodnih godina, to apsolutno nije uticalo na kvalitet viđenog. Neke od najlepših primeraka izdvojili smo za vas.

Rolex Deepsea Ref. 126660

Rolex je odgovorio na molbe kolekcionara da osveži svoj Deepsee sat. Sa prečnikom kućišta od 44mm, sat može izdržati do čak 4km dubine, a dolazi sa novim mehanizmom – Caliber 3235. Cena je 11.200 evra.

Jacob & Co. Epic X Chrono Luis Figo Limited Edition

Ove godine Jacob & Co. udružili su snage sa portugalskim fudbalerom Luisom Figom i predstavili limitiranu kolekciju, koja se bazira na njihovom Epic X Chrono modelu. Sve tri verzije sata su skoro identične standardnom modelu, a na poklopcu kućišta poseduju ugraviran ispis Figo kao i “10”, broj njegovog dresa. Specijalna edicija je ponuđena u ograničenoj seriji i to 50 primeraka od roze zlata, 30 primeraka od crnog titanijuma i 30 klasičnih titanijum verzija. Cena još uvek nije poznata.

Chanel Boy.Friend Skeleton Caliber 3

Nakon što nam je predstavila satove Monsieur Caliber 1 i Première Camélia Skeleton Caliber 2, modna kuća Chanel predstavlja treći sat sa in-house mehanizmom - Boy.Friend Skeleton Caliber 3 koji je najprodavaniji sat u periodu od 2015. godine do danas. Skeletonizovani mehanizam izgleda dobro iz svakog ugla. Cena 40.100 dolara.

Bulgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic

Ova 2018. godina donosi još jedan neverovatan sat, koji nosi potpis Bulgari juvelira i časovničara- Bulgari Octo Finissimo Tourbillon Automatic. Skeletonizovani kalibar meri debljinu od samo 1.95mm pa, ipak, poseduje 52 sati rezervne snage. Samo 50 primeraka ovog sata je kreirano. Cena 118.000 dolara.

Zenith Defy Zero G

Zenith je ove godine stigao na Baselworld sa novim satom, koji se bavi gravitacijom. Nazvan Defy Zero G, neverovatni sat poseduje patentirani žiroskopski "Gravity Control" modul, koji kontinuirano održava izlazak i balansni točak u horizontalnom položaju. Defy Zero G je trideset odsto manji po veličini u poređenju sa prethodnim satovima iz Christophe Colomb kolekcije, čineći ga estetski privlačnijim. Cena još uvek nije poznata.

Patek Philippe Ref. 5531R WorldTime Minute Repeater

Prošle godine Patek Philippe je predstavio limitirano izdanje 5513R World Time Minute Repeater sata u Njujorku. Ovaj jedinstveni sat poseduje minutni repetitor koji prikazuje lokalno vreme u bilo kojoj od 24 vremenske zone. Ovoj kolekciji sada se pridružio sat, koji umesto nebodera Menhetna na brojčaniku poseduje prikaz Lavaux vinograda, koji se nalaze na obali Ženevskog jezera. Cena ovog sata je 515.000 dolara.

Hublot Big Bang Sapphire Tourbillon

Kada pomislite da od brenda Hublot više ništa novo ne može da stigne, kompanija odlazi još dalje i predstavlja kompletno providan sat- Hublot Big Bang Sapphire Tourbillon. Cena još uvek nije poznata.

TAG Heuer Carrera ‘Tête de Vipère’ Chronograph Tourbillon Chronometer

Prvi TAG Heuer hronograf, koji je sertifikovan "Tête de Vipère” oznakom je TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Chronometer, a predstavljen je u ograničenoj seriji od samo 155 primeraka, povodom obeležavanja 55 godina postojanja Carrera kolekcije. Sat poseduje kućište prečnika 45mm,  kao i novi Heuer-02T mehanizam. Sat će biti dostupan u samo 155 primeraka. Cena još uvek nije objavljena.

Blancpain Villeret Tourbillon Volant Heure Sautante Minute Rétrograde

Blancpain je ove godine stigao na sajam Baselworld sa novim satom za koji proizvođač tvrdi da je reinterpretacija letećeg turbijona, koji je bio prvi takve vrste kada je lansiran davne 1989. godine. Blancpain je upario sat s novim komplikacijama. Novi časovnik poseduje kućište prečnika 42mm od 18 karatnog crvenog zlata sa kožnim kaišem ili zlatnom narukvicom. Postoji i verzija od platine koja će biti ograničena na samo 20 primeraka. Cena još uvek nije poznata, prenosi portal Lux Life.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!